Общинският съвет одобри проект за нова автобусна линия и подобрени маршрутни разписания в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
20240814_09045220240814_090224ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> С аплодисменти от присъстващите за успеха на българските олимпийци, завоювали 7 медала, започна заседанието на мастния парламент

На днешната извънредна сесия на Общинския съвет бяха разгледани и гласувани включените четири точки в дневния ред. По една от най-важните от тях с пълно мнозинство от 47 гласа беше прието Разрешение за изработване на подробен устройствен план за проектиране и изграждане на ул. “Георги Байданов” и продължение от кръговото на ул. „Капитан Петко войвода“ до свързване с булевард „България“.

„От няколко години се разработва ПУП – подробен устройствен план на така наречения нов квартал, който е под хипермаркет на бул. “България” – посочи в отговор на въпрос от залата зам.-кметът по строителството арх. Мартин Паскалев. – Участъкът от продължението по „Георги Байданов“, на запад от в момента крайната точка, се включва в този подробен устройствен план. Там се прилага редуциране по член 16 – редуцират се имотите на собствениците в тази зона, за да може да бъде изградена тази част от новата улица. Там проектирането в подробния устройствен план е в по-напреднала фаза, така че остава да започнем работа по този начален участък с парцеларен план и впоследствие да изработим ПУП. И когато имаме тази документация, да започнем проектирането на самия път от кръговото при „Кап. Петко войвода“ – целия участък до свързването при бул. „България“. Това е техническият и нормативен ред, по който трябва да вървим“, разясни подробно арх. Мартин Паскалев.

Зам.-кметът благодари на общинските съветници, присъствали на тази сесия. „Ако бяхме изчакали редовната сесия в края на септември, 2 месеца щяха да бъдат изгубени“, допълни още той.

С пълно мнозинство от 46 гласа беше приета втората точка от дневния ред, която се отнася за утвърждаване на Общинската транспортна схема, квота на Община Стара Загора. „Постарали сме се да бъдем максимално внимателни, когато сме правили маршрутите и маршрутните разписания. Естествено е в течение на времето да видим в реална обстановка дали ще възникнат проблеми. Ние сме отворени както за сигнали от ваша страна, така и да променим нещо, ако има нужда. Естествено, трябва да дадем време на тази транспортна схема да поработи поне година, за да имаме реална представа за какво става въпрос“, сподели зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев и благодари на присъстващите за подкрепата. Новата транспортна схема влиза в сила след обстоен двегодишен анализ, информира още ресорният зам.-кмет.

По първа точка от дневния ред, свързана с отмяна на решението за промяна предназначението за земи по чл.19 от земеделски в горски фонд, с 44 гласа „За“ и 1 глас „Въздържал се“ решението беше прието.

Заседанието днес започна с аплодисменти, израз на уважение към българските олимпийци, които завоюваха 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала на Олимпиадата в Париж.

crl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн