Община Стара Загора ще наложи санкции за изсечени без разрешение дървета

Разписание - градски транспорт >>>>
*
DCIM100MEDIADJI_0040.JPGВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> 7 са новите случаи на установяване на нарушения с използването на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора. Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на реда: Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ районно управление на МВР.

10 дървета и храстовидна растителност са били изкоренени и изсечени в местността „Баритна мина“ без разрешение, издадено от Община Стара Загора, са установили проверяващите. Действието нарушава чл. 50, ал. 2, т. 1 на Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система. Текстът му гласи, че се наказва с глоба всеки, който окастри, отсече или премести дълготрайна дървесна или храстова растителност без разрешение по специалния ред.

Две са нарушенията на чл. 18 на Наредбата за обществения ред в общината, с които се замърсяват улици, тротоари, паркове, зелени територии и други площи. В единия от случаите човекът е подготвял колата си за боядисване и почистването й е довело до замърсяване на тротоара.

Продължават случаите на установяване на нарушения с използването на тротинетки. През изминалата седмица те са 7 на брой. По същата Наредба за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора има и две нарушения при паркиране, установени са и 4 излезли от употреба МПС.

Принудително преместените МПС от репатратор са 36, таксуваните на място от специалния автомобил са 33, а принудително задържаните със скоба – 75, разкрива още седмичната справка за констатираните нарушения.

Постоянният призив към старозагорци от страна на общината е съвестно и отговорно да спазват наредбите и да подават сигнали, ако станат свидетели на погазването им.

crl

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн