Няма пострадали хора след бурния вятър в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

 

Зам.-кметът Радостин Танев и Росица Копривчина, директор на Дирекция "Транспорт, чистота и екология", в Центъра за видеонаблюдение на Община Стара Загора

Зам.-кметът Радостин Танев и Росица Копривчина, директор на Дирекция “Транспорт, чистота и екология”, следят обстановката в града в Центъра за видеонаблюдение на Община Стара Загора

Бурен вятър със средна скорост около 40 км/ч с пориви, достигащи около 70 км/ч, днес създаде неудобства за жителите и гостите на Стара Загора. Няма подадена информация за пострадали хора, сочи справката на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ на Общинска администрация. На Горещия телефон са постъпили общо 55 сигнала. 24 от тях са свързани с метеорологичната обстановка. Обажданията за паднали дървета и клони са малко над 20. Три дървета са нанесли материални щети върху четири МПС.

Най-голям проблем е създало дърво, което при падането си е прекъснало кабелите на съседен електрически стълб. На място е реагирал екип на електроразпределителното дружество, който е осигурил аварийно захранване. Паднало дърво за кратко е препречило част от уличното платно на ул. „12-ти пехотен полк“. Почистването и извозването на падналата дървесна маса продължава и утре.

Екипите на Община Стара Загора са отработвали сигналите заедно със служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Информацията е актуална към 18.00 часа на 19 януари.

16741459978191674145997844
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн