Ръст на цените на имоти в Стара Загора. Ето какво се търси сега

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Стара ЗагораПокачването на цените на недвижимите имоти в цялата страна е факт. Разбира се, невъзможно е да останат незасегнати пазарите в по-малките населени места.

Увеличеното търсене на имоти и сравнително по-малкото ново строителство в Стара Загора доведе до това, че цените на жилищата старо строителство в града се нареждат сред най-високите в страната. По този показател само Пловдив и София водят.

Тази и други тенденции при цените на старозагорските недвижими имоти открояват специалистите от портала за имоти в Стара Загора Реалистимо.

Като резултат от процесите, на които бяхме свидетели през двете пандемични години, се увеличава търсенето на къщи в и около Стара Загора.

Тенденциите при имотите в Стара Загора

Пандемията стана причина за обрат във вътрешната миграция – ограниченията, които бяха много по-сериозни в големите градове (най-вече от гледна точка на контрол) и възможностите за работа от разстояние накараха много хора да потърсят възможност за живеене в и около по-малките населени места.

Опитите да се осигури пространство за семейството, едновременно с желанието да се увеличи разстоянието между съседите правят имотите в селата около Стара Загора особено привлекателни. В Борилово, Малка Верея, Ново Село, Старозагорски бани в резултат цените на къщите само за една година са вече почти удвоени. Допълнително инвестициите в по-добра инфраструктура правят подобно населени места все по-предпочитани.

Това не остава незабелязано и от инвеститорите, които започват да изкупуват парцели за строеж именно на еднофамилни къщи със средна площ около 200 кв. м. Цената тук е около и над 1000 евро за квадратен метър.

В същото време частни лица се активират да публикуват обяви в сайтове за имоти и в Реалистимо за да използват момента да реализират добра цена за имотите си.

Има промяна и в профила на собствениците на недвижими имоти в Стара Загора

Споменатите по-горе съображения за търсене и закупуване на имоти в по-малки населени места оформят и един по-различен профил на купувача в Стара Загора. От големите градове идват по-млади хора с по-високо образование и по-добри финансови възможности.

Фактът, че в града има достатъчно опции за добро средно и висше образование на децата и младите хора е още една причина именно той да бъде предпочетен.

В портала на Реалистимо са поместени обяви за продажба и наем на различни видове недвижими имоти в Стара Загора, както от агенции в бранша, така и от физически лица, частни и държавни съдебни изпълнители.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн