Време е държавата да се заеме с мафията

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
IMG_20241015_112836_194За „Възраждане“ справедливостта е основен морален принцип. Досега мафията си имаше държава. Време е държавата да се заеме с мафията

За “Възраждане” е изключително важно търсенето и прилагането на справедливостта като основен морален принцип, не само в правораздаването, но и по отношение на всеки един аспект от обществено-политическия живот. Стараем се с действията си и подкрепата за определени каузи и случаи да показваме това ежедневно на българската общественост. Съгражданите ни трябва да знаят, че не са сами и че търсенето на отговорност и търсенето на справедливост са основни морални категории и принципи за нашата организация. Считаме, че това трябва да е основна грижа и ангажимент на държавата.

Тази теза изразиха народните представителите на партията Искра Михайлова и Даниел Проданов при среща с граждани в Стара Загора.

Те припомниха, че първият законопроект, който от „Възраждане“ е внесен в българския Парламент, е бил в 47-то Народното събрание и това е Законопроектът за промени в Закона за съдебната власт. Според тях „има огромни законодателни проблеми в системата на правосъдието, в три основни категории:

* На първо място, по отношение на ръководителите на съдебната власт – сред тях има лица, които са зависими. Трябва да има такива критерии за избор и процедури за избор, които да не позволяват това.
* Вторият проблем е липсата на реален вътрешен контрол върху Прокуратурата;
* Третият се свежда до липсата на процесуални възможности за гражданите да търсят защита на своите права.

Позицията на „Възраждане“ по отношение на фигурата на Главния прокурор е, че той би трябвало да бори престъпността и не би трябвало решението за най-дългия седемгодишен мандат да бъде приравнявано до обикновените решения, вземани от ВСС. Този Висш съдебен съвет не би следвало да провежда такъв избор. Редно е да се избере нов Съдебен съвет – ако има мнозинство, което иска да пребори зависимостите в ръководството на съдебната система. “Възраждане”, като организация, която търси законността, би се включила във формирането му”, добавиха от партията.

Според “Възраждане” от толкова зависимости, страх и експерименти, съдебната ни система е обезкостена, зависима и безгръбначна и на практика гражданите й нямат доверие и не могат да разчитат на справедливост.

Държава със зависима съдебна система не е държава. Тя е инструмент, който обслужва мафията – политическата и икономическата.

Досега мафията си имаше държава.

Време е държавата да се заеме с мафията.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Платено съдържание, избори за Народно събрание на 27.10.2024 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн