Турски дипломати посетиха Търговско-промишлената палата в Стара Загора

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
Посещение турски дипломати 2На посещение в Търговско-промишлена палата – Стара Загора днес бяха посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Мехмет Саит Уянък, генералният консул в Пловдив Корхан Кюнгерю и търговският аташе Армаган Ал. Гостите бяха посрещнати от председателя на Старозагорската палата Олег Стоилов, с когото проведоха дружески разговор.

Господин Стоилов представи дейността на Палатата, като акцентира на доброто дългогодишно партньорство както с дипломатическия корпус на Турция в България, така и с множество турски организации, като търговските палати в Одрин, Чорлу, Бурса, Текирдаг и др. Разказа за дейността на специализираното Направление Турция към Старозагорската палата за развитието на икономическите, търговските и инвестиционните отношение между компании от двете съседни страни, с която гостите бяха добре запознати. Въпреки добрите резултати участниците в срещата се обединиха около мнението, че има голям неизползван потенциал за развитие на двустранните отношения – както в търговско-икономическите и инвестиционните направления, така и в туризма и културата, за което декларираха, че активно ще работят.

Гостите посетиха офиса на Направление Турция и се срещнаха с ръководителя на структурата Исмет Чавушоглу, който ги запозна с реализирани турски инвестиции с нейна подкрепа, както и с перспективната й програма.

(ТПП – Стара Загора)enl

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн