Областният управител Методи Марков посрещна новия турски посланик

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
IMG_2393В Областна администрация Стара Загора се състоя работна среща между Областния управител Методи Марков и Негово превъзходителство Мехмет Саит Уянък – посланик на Република Турция. На срещата присъстваха Корхан Кюнгерю – генерален консул на Р. Турция в Пловдив, Армаган Ал – търговски аташе към генералното консулство, Генджехан Бабиш – втори секретар на консулството и заместник-областният управител Левент Палов.

Областният управител Методи Марков направи кратък обзор на социално–икономическата обстановка в областта. Той изтъкна, че в региона има изразена готовност да се привлекат нови инвестиции, както и да се изградят индустриални зони в различните 11 общини. Той отбеляза, че не е за подценяване бъдещият свободен ресурс от висококвалифицирани хора на пазара на труда. Също така изтъкна, че социалната среда в област Стара Загора е спокойна и благоприятна за бизнес.

Областта е влезла в дневния ред на посланика на Р. Турция заради възможностите за инвестиции от турска страна и природните си красоти. Вече има сериозен интерес от страна на бизнеса в Турция и повишаване на търговския обмен от турска страна.

“Европейският съюз е голям партньор на Турция. Това е важно улеснение за турските бизнесмени, които желаят да правят инвестиции в България. Фактът, че сме съседни държави, създава възможността за двустранни печалби. Годишният оборот между нашите две държави е 7 милиарда евро. Надявам се да видим повече инвестиции и във вашата област. Отворени сме за сътрудничество” – заяви турският посланик.

Областният управител Методи Марков заяви готовност за организиране на среща с представителите на общините за бъдещи двустранни отношения, с цел потенциалното разкриване на нови работни места.

В края на срещата двамата си размениха протоколни подаръци. Областният управител Методи Марков връчи на Негово превъзходителство екземпляр от книгата “Съкровищата на България” и комплект с етерични масла от региона, с послание за успешен мандат и ползотворна работа. От своя страна, в знак на приятелство, посланикът връчи комплект за приготвяне на традиционно турско кафе.enl

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн