Красимир Вълчев: Единствената рецепта за съставяне на отговорно правителство е с водещата роля на ГЕРБ

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
krasimir-valchevВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> „Днес учителската професия вече е привлекателна. Тази година по наше предложение бяха увеличени възнагражденията на академичните преподаватели и те ще ги получат в края на септември. Ако искаме да имаме образование на високо ниво, трябва да привлечем най-добрите ученици към учителската професия и най-успешните студенти – към академичната. Това обаче не е достатъчно“ – заяви Красимир Вълчев, който е втори в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район, по време на предизборна среща.

Той добави, че трябва да се направят редица промени в системата в диалог с професионалните общности, защото това е отговорната политика. Задължителен е преходът от заучаване към функционалност на знанията. Международните тестове показват, че нашите ученици се справят много добре, когато се мерят знания, но не толкова добре, когато се проверяват умения.

„В тази връзка сме длъжни да осигурим свободно време и на учителите, и на учениците за формиране на умения, затвърждаване на знания и упражнения. Това ще се случи с промяна в учебните програми и начина на оценяване. Ще продължим с ключовите политики, които сме водили. Заплатите на учителите ще бъдат поне 125% от средната за страната, възнагражденията на университетските преподаватели ще се повишават и всяко дете ще бъде включено ефективно в учебната система“ – каза още Красимир Вълчев.

Кандидатът за народен представител заяви, че образованието остава водещ приоритет за ГЕРБ – СДС, защото е основен фактор за икономическо развитие и начин да преодолеем „капана на средните доходи“. За целта ще се заложи на технологиите и на индустриите. Ще се модернизира образователната система. Децата ще се подготвят за ерата на изкуствения интелект – на ефективно взаимодействие между алгоритми и хора, което предполага още повече умения в областта на дигиталната креативност, но и солидна хуманитарна основа. Ще се направи преход и към персонализирано образование, което означава, че всеки ученик ще има т. нар. „дигитална раница“, на която ще получава персонални уроци, създадени от учителите.

„Всичко постигнато по време на управлението на ГЕРБ се дължи на отговорността на министрите и най-вече благодарение на това, че имахме министър-председател, който знае какво прави. Това е управлението, от което имаме нужда. Единствената рецепта за съставяне на отговорно правителство е с водещата роля на ГЕРБ“ – каза в заключение Красимир Вълчев.

На изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. за Коалиция ГЕРБ – СДС се гласува с № 18 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!enl

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн