Кампания за скрининг за диабет тип 2 в Стара Загора

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
RZI 300 1Медицински център за доболнична медицинска помощ „Превенция – 2000“ ООД гр. Стара Загора започва извършването на прегледи за скрининг за диабет тип 2 сред групи от здраво население от област Стара Загора (хора над 18 години). Скринингът е в изпълнение на заложени дейности финансирани от Министерство на здравеопазването по Националната програма за профилактика на хронични неинфекциозни болести за 2024 г.

Прегледите ще бъдат извършвани от лекари ендокринолози на лица над 18 години, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилната обремененост. Ще бъдат обхванати 165 души. Периодът на кампанията е до края на месец ноември 2024 г.

Основните хронични незаразни болести – сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести и диабет са причина за 80 % от смъртните случаи в България. Извършването на профилактични прегледи е гаранция за постигане на по-добро здраве и качество на живот. Скринингът е профилактичен метод за установяване на разпространението на определен признак, симптом или заболяване сред групи от здрави хора.

Регионална здравна инспекция – Стара Загора отправя призив към желаещите старозагорци да се включат в прегледите за скрининг за диабет тип 2. 

За записване за час за преглед:

Медицински център „Превенция – 2000“ ООД

гр. Стара Загора, бул. „Руски“ № 56

Регистратура: 042 / 64 54 20

 enl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн