Излъчиха победителите в две ученически състезания в Стара Загора

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
снимка 1ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Лъчезар Томов от Бургас спечели римската маска шлем; Павел Пейчев от Добрич отговори вярно на всички въпроси от „Моята Родина“

В събота Стара Загора бе домакин на две ученически прояви – националното състезание „Моята Родина“, организирано от „Педагогическа асоциация Образование без граници“ и финалния кръг на клуб „Математически таланти“.

Състезанието „Моята Родина“ се провежда в три дистанционни кръга за ученици от 1 до 12 клас. Във всеки кръг и във финалното състезание учениците отговорят на 15 въпроса. Във финалния кръг бяха включени въпроси от темата „Самуилова България“, съставени от проф. Георги Николов от Македонския институт към БАН.

Клуб „Математически таланти“ се осъществява в обучение върху 10 теми за всеки от класовете от 1-ви до 6-ти дистанционно. Финалното състезание определя победителите, които решават 5 задачи и математически ребус за 60 минути – записват се и отговорите, и решенията на задачите.

Ето и победителите:

Състезание „Моята Родина“

Финалисти: Настя Дамянова, Димитър Валентинов, Каян Енгин и Александър Чочев, и четиримата от Казанлък, Давид Пиняшки и Павел Пейчев от Добрич, Ивана Чернаева, Маргарита Стоянова и Юлияна Гуца – и трите от Свети Влас.

Павел Ивайлов Пейчев от Добрич бе единственият участник, отговорил вярно и на 15-те въпроса. Освен купата на победителя той получи и книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи“.

Наградите на победителите връчи г-жа Иванка Сотирова, омбудсман на община Стара Загора.

Шампионите на клуб „Математически таланти“ са:

Владимир Събев от Бургас, Ясен Тодоров от Враца, Искрен Матев от София, Денислав Ганев от Стара Загора, Павел Хероут от Стара Загора, Сава Троански от Пазарджик, Лъчезар Томов от Бургас, Преслав Ганев от Стара Загора.

Купите на победителите връчи Мариана Богданова, автор на учебници по математика и учебни помагала за начален етап.

Лъчезар Томов от Математическата гимназия в Бургас получи римската маска-шлем за това, че в две поредни години става легенда на два турнира – Тайванската олимпиада и „Математика без граници“.

Г-жа Иванка Сотирова връчи наградата на победителя.

Родители и ученици имаха удоволствието да видят, чуят и аплодират презентацията на Радослав Балкански от МГ – Стара Загора, с която спечели абсолютно първо място на състезанието в Куала Лумпур в Малайзия – тема за математика и история.

По традиция церемонията по награждаване завърши със снимка пред птицата Феникс на централния площад в Стара Загора.enl

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн