На 11 септември стартира 11-та учебна година на клуб „Математически таланти“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Matematicheski talantiВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На 11 септември стартира 11-та учебна година на клуб „Математически таланти“. Проявата се организира от Педагогическа асоциация „Образование без граници“ от 2014 г.

В клуба могат да участват ученици от 1. до 6. клас, които са участвали и получили награди в математически състезания и олимпиади и изпратят на адрес talanti_4@mathematicalmail.com име, клас, населено място и получени награди в математически прояви.

От 11 септември до 20 септември 2024 г. всички заявили желание за участие ще получат по електронна поща демонстрационната тема за съответния клас.

Участието в клуба се осъществява в демонстрационен кръг, 10 дистанционни кръга и финално състезание (преглед на знанията) в Стара Загора.

За всеки клас, за всеки кръг, всеки от участниците получава по електронна поща:

* тема с решени задачи;
* 5 задачи за самостоятелна работа.

Организаторите:

* изпращат на всеки от участниците темите и задачите за самостоятелна работа за съответния клас;
* оценяват решеният с до 2 точки: 2 точки за вярно решение и верен отговор; 1 точка – за непълно решение или отговор; 0 точки – за грешно решение или нерешена задача;
* изпращат на участниците резултатите от кръга;
* изпращат решения на задачите от предходния кръг;
* информират участниците и техните родители за предстоящи състезания и олимпиади.

Участниците решават задачите за самостоятелна работа и в посочения срок изпращат по електронна поща за всеки от класовете решенията на задачите за самостоятелна работа; бележки по темата и по задачите за самостоятелна работа, както и по решенията им.

След приключване на всичките кръгове всеки участник получава електронен сертификат за участие в клуба през учебната 2024-2025 г.

Право за участие във финалната проява имат учениците, които са получили повече от 60 точки в дистанционните кръгове.

Точките от дистанционните кръгове се използват само за допускане до финала.

Във финала участниците от всеки клас се подреждат по точки от най-големия към най-малкия брой точки, получени върху финалните 5 задачи и допълнителна задача-ребус. При равен брой точки се вземат предвид решенията на задачите.

Първите трима в класирането получават златен медал и сертификат. Следващите трима участници получават сребърен медал и сертификат. Следващите четирима участници получават бронзов медал и сертификат.

Всички участници, които не са получили медал, получават сертификат за участие във финала.

Ръководител на екипа, който осъществява проекта „Математически таланти“, е Любомир Любенов – учител по математика. В екипа са студентите:

Йоан Йорданов – Софийски университет „Св. Кл. Охридски“; Йоан Найденов – Delft University of Technology; Любен Карбанов – Tilburg University; Марк Киричев – Columbia University in the City of New York; Михаил Михов – Delft University of Technology; Стилиян Стефанов – Технически университет, гр. София; Чавдар Чуков – Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.

В предишните издания на финалните прояви на клуба победителите са получавали своите награди от Мариана Богданова – автор на учебници и учебни помагала по математика за 1– 4 клас, от учителя по физика Теодоси Теодосиев, от световноизвестния физик и меценат проф. Минко Балкански, от проф. Веселин Видев – световноизвестен български математик и преподавател в Тракийския университет в Стара Загора, от доц. Васил Хаджиилиев – председател на Съюза на учените – клон Стара Загора, Александър Проданов – двукратен олимпийски победител от олимпиадите през 2022 г. по физика и по астрофизика.

Финалът на 10-тото издание на клуба ще се проведе на 21 септември в Стара Загора със специалното участие на седемкратния носител на златни купи от финалите на „Математика без граници“ в Несебър Йоан Найденов, бивш ученик от Софийската математическа гимназия и студент в Холандия, член на екипа на клуба за 2024-2025 г.crl

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн