Задържаха работник в автосервиз за пласиране на метамфетамин

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_Prokuratura 200ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи днес мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.Т., на 47 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 14.08.2024 г. в Стара Загора без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с нетно тегло 188,43 грама, на обща стойност 13 199 лева, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Ж.Т. е бил установен и задържан, докато продавал метамфетамин на друго лице. Той работел в автосервиз в Стара Загора, където е било извършено претърсване и изземване и в помещение е било открито горепосоченото наркотично вещество.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

*  *  *

GetImageНа 13/14.08.2024 г. от служители от Първо РУ – Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция на територията на град Стара Загора. В момент на покупко-продажба на наркотично вещество са задържани двама мъже на 47 и 39 години. В помещение, ползвано от 47-годишния мъж, е намерено бяло кристалообразно вещество, за което изготвената експертиза установява, че е метамфетамин с тегло 188,57 грама.

В Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс, като 47-годишният мъж е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

(ОДМВР – Стара Загора)

crl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн