Две нови споразумения подписа кметът на Чирпан в МРРБ днес

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG-d992186f8acb90d761cec656c642acd9-VВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов подписа днес нови две споразумения за общински обекти в МРРБ за финансиране със средства от държавния бюджет. “Това са улиците ” Русен Атанасов” (700 000 лв.) и “Бузлуджански конгрес” (320 000 лв.) Амбицията на общинското ръководство е започнатите обекти да бъдат завършени до края на тази година”, каза кметът, който благодари на екипа на министър Виолета Коритарова и на директора на дирекцията в МРРБ Катя Петрова, която работи по общинските проекти. Крачолов отправи покана към министъра за старта на строителната дейност в Чирпан.

“Приветствам всеки кмет и поощрявам гъвкавостта, с която подхождат към инвестиционната си програма, използвайки инструментите на фонд ФЛАГ за започване на обектите. Това дава възможност за завършване на проекти през т.г. и за кандидатстване на нови през 2025г.”, каза Коритарова.

Община Чирпан е една от първите общини, които получават авансови плащания, наредени са й 20 % от стойността на обектите.

До 15 август ще стартират улиците “Кочо Цветаров” и “Фридрих Енгелс”. Чрез фонд ФЛАГ започваме и улиците “Яворов”, “Русен Атанасов”, “Бузлуджански конгрес”, улица в Зетьово, междублоково пространство на ул. “Янко Иванов”, двора на ДЯ “Д-р Софкаров” и кварталния парк до “Асен II” до 20 август.

“Има фирма-изпълнител за ремонта на пътя Чирпан-Ценово. Предстои сключване на договор на 6 август, последващ контрол от ДФЗ и очакване за начало на строителните дейности през м.септември”, каза Крачолов. За улиците “Христо Смирненски”, “Ернст Телман” и “Комсомолска” са в ход процедури за избор на изпълнители след подписаните споразумения.

crl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн