Премахнаха от два парка в Стара Загора детски машини за топчета без разрешителни

Разписание - градски транспорт >>>>
*
1 (11)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> И през горещите летни месеци продължават засилените проверки, осъществявани от Община Стара Загора и органите на реда

Принудително преместване на незаконно разположени преместваеми обекти е било извършено през изминалата седмица. Това става ясно от седмичната справка за констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора за периода от 22-ри до 28-ми юли 2024 г. Това са две вендинг машини за топчета и татуировки, които са били поставени в градски паркове без разрешителни документи и одобрена схема от Община Стара Загора. Машините, които най-често са обект за развлечението на децата, са били разположени в разрез с правилата в парковете „Пети октомври“ и „Зеления клин“. Нарушението е на чл. 18, ал.1, т.1 от Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на община Стара Загора.

И през горещите летни месеци продължават засилените проверки, осъществявани от Община Стара Загора и органите на реда: Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ районно управление на МВР.

За изминалата седмица са наложени 27 санкции с Акт за установяване на административно нарушение. 10 от тях са били за употреба на алкохол на обществено място, две – за управлението на индивидуални електрически превозни средства (тротинетки) на непозволени места, още две за излезли от употреба автомобили, изоставени от собствениците им.

Наложените глоби с фиш на стойност 20 лв. са общо 302. Принудително задържаните МПС с техническо средство (скоба) са 68, а преместените от репатратора – 20, обявиха още специалистите.

Община Стара Загора призовава гражданите да спазват клаузите на наредбите, да бъдат отговорни към себе си и другите, както и да подават сигнали, станат ли свидетели на нарушения.

crl

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн