Сградата на РЗИ – Стара Загора ще бъде енергийно обновена

Разписание - градски транспорт >>>>
*
RZI-25-07-2024-2RZI-25-07-2024-4ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова представи публично проекта „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора“ на 25 юли 2024 г. Договорът за неговото изпълнение е подписан на 8 май тази година с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е финансиран чрез Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура за предоставяне на средства BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“. Стойността на проекта е 1 481 686,43 лева.

Ще бъдат енергийно обновени 4400 кв. метра площи чрез поставяне на топлоизолация на покрива, пода и стените. Ще бъде подменена дограмата и външните врати, осветлението ще се подмени с енергоспестяващи лампи. На покрива ще бъде изградена фотоволтаична инсталация, която ще осигури електроенергия за нуждите на РЗИ.

Прогнозата е след изпълнението на мерките сградата да достигне клас на енергийно потребление „А“, като се постигне спестяване от годишното потребление на първична енергия от 66% спрямо състоянието към момента на кандидатстване. Емисиите от парникови газове ще бъдат намалени със 110 тона годишно.

Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности.

Срокът за изпълнение на договора за финансиране е до 30.06.2026 г.

Този документ е създаден при изпълнение на Договор №BG-RRP-4.020-0052-C01 за изпълнение на предложение за изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора“, финансиран по Процедура за предоставяне на средства BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ от Механизъм за възстановяване и устойчивост.

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн