Отварят в Стара Загора хранителна банка за хората в нужда

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*

Официалното откриване на хранителната банка

Официалното откриване на хранителната банка

Офисът на хранителната банка

Офисът на хранителната банка

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Община Стара Загора предостави сградата без наем, адмирации за съпричастността получи зам.-кметът Павлина Делчева

Хранителна банка, която ще подпомага социално слаби старозагорци, отвори врати днес на ул. „Димитър Драгиев“ № 35 в кв. „Три чучура-юг“. Помещението е осигурено от собственика Община Стара Загора без наем, за безвъзмездно ползване за срок от 3 години, който по-късно ще бъде удължен. Инициатор на благородното начинание е сдружение „Верният настойник“. То съществува от 15 години с благотворителна цел, седалището му е в Бургас и за първи път стъпва в Стара Загора със свой филиал.

Горещи адмирации към зам.-кмета Павлина Делчева, съдействала с огромен ентусиазъм и жар за осъществяването на идеята, изрази пълномощникът на „Верният настойник“ за Стара Загора и областта Васил Димитров. За официалното откриване пристигна от Бургас председателят на организацията Жельо Желев, който връчи благодарствен плакет на зам.-кмета с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“. Г-жа Делчева прие идентичен знак на признателност и към кмета Живко Тодоров.

Общината ще помага, увери г-жа Делчева

Общината ще помага, увери г-жа Делчева

„Като представител на Община Стара Загора съм наистина щастлива, когато виждам реализирани на практика достойни идеи, защото знам, че тези идеи ще допринесат хората да се почувстват по-добре. Мога да предам и същото отношение към тази прекрасна инициатива на кмета Живко Тодоров“, заяви на откриването Павлина Делчева.

Тя припомни, че към нея са се обръщали за подкрепа много хора в нужда: семейства с ниски доходи, които трудно отглеждат децата си, възрастни, които живеят сами, а понякога дори скитници. „Всички те могат да дойдат тук и да получат къшей хляб. Знаем, че понякога, за съжаление, наистина има хора, които са гладни. Оттук ще получат помощ и всички наши социални услуги, защото въпреки държавното финансиране и други възможности, винаги има нужда от още“, определи г-жа Делчева.

„Всеки жест към хората и институциите е безценен! Ще ползваме предоставената възможност да облекчим живота на хората и с храна, и с жест на човещина и съпричастност“, увери присъстващите зам.-кметът със социален ресор.

„Целта на тази хранителна банка е да подпомагаме социално слаби хора, като ще работим директно както със селата наоколо, така и с институциите. Всяка институция или населено място ще представят списък на хора в нужда, ние ще подготвяме пакетите, а те ще ги раздадат на хората и ще ни върнат обратна информация за свършеното“, разясни как ще се действа пълномощникът на „Верният настойник“ Васил Димитров.

От хранителната банка ще могат да се възползват социално слаби: вдовци, вдовици, студенти, ученици, самотни родители. Сдружението ще се снабдява с продуктите от две големи търговски вериги за хранителни стоки. Те ще бъдат дарявани. Банката ще разполага само с пакетирани изделия като захар, олио и др. Всички те ще бъдат в срок на годност и изрядни от гледна точка на изискванията за безопасност.

Ръководителите на „Верният настойник“ отправиха думи на благодарност и към хората, протегнали им ръка: няколко млади мъже, положили сериозен труд за преобразяване на помещението и към други приятели, причастни с труд и средства към начинанието.

Хранителната банка ще стартира веднага след зареждането на първите продукти и вероятно другата седмица ще започне с даряването им. Базата разполага с големи хладилници за съхранението им. Интересното наименование „Верният настойник“ произхожда от Евангелието от Лука. Адресът: е кв. „Три чучура-юг“, ул. „Димитър Драгиев“ № 35, а телефонът за контакт 0887 111 630. На него отговаря Васил Димитров.

Жельо Желев връчи на г-жа Делчева благодарствени плакети за нея и за кмета

Жельо Желев връчи на г-жа Делчева благодарствени плакети за нея и за кмета

Председателят на Верният настойник Жельо Желев почерпи с пита за успех

Председателят на Верният настойник Жельо Желев почерпи с пита за успех

enl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн