РЗИ – Стара Загора извършва засилен здравен контрол на водните обекти

Разписание - градски транспорт >>>>
*
RZI Stara Zagora 660ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова издаде заповед за извършване на засилен контрол по спазване на здравните изисквания в обектите с обществено предназначение и проверки за готовността за ползване и обезопасяване на водните обекти (плажни комплекси) за къпане и водни спортни дейности на територията на област Стара Загора.

Регулярно ще се вземат проби за химичен и микробиологичен анализ, с които ще се отчита качеството на водата. При установени несъответствия или нарушения ще се предприемат мерките, предвидени в Закона за здравето.

Контролът върху плувните басейни, който се осъществява от инспектори на отдел „Държавен здравен контрол“, е насочен към установяване на съответствието на обектите с изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и Инструкция № 34 за хигиената на спортните обекти и екипировката.

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн