Налагат санкции на хранителен павилион без разрешителни документи

Разписание - градски транспорт >>>>
*

С тротинетка - само по велоалеите

С тротинетка – само по велоалеите

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Мерки срещу алкохолна консумация публично, изхвърляне на отпадъци и тротинетки на забранени места включва седмичният бюлетин за нарушения на общински наредби

Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица на месец юли е вписано всяко установено престъпване на текстовете в наредбите на Община Стара Загора. Седмичната справка е предоставена от Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ Районно управление на МВР в Стара Загора и от специалисти „Обществен ред и сигурност“.

Общият брой наложени санкции Акт за установяване на административно нарушение е 26 броя.

Сред най-фрапантните случаи е този с павилиона за хранене, за който в общината няма входирани документи, нито схема за разполагане на въпросното преместваемо съоръжение. От това произтича и фактът, че за него не са плащани съответните такси.

10 броя са наложените санкции по Наредбата за обществения ред в община Стара Загора, по член 7а, ал. 4 за употреба на алкохол на обществено място. Трима с тротинетки ще бъдат глобени по Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи. Индивидуалните електрически превозни средства, както е официалното наименование на тротинетките, могат да се карат единствено по съществуващите велоалеи, а паркове и тротоари са забранена територия за тях.

С акт за установяване на административно нарушение се е сдобил и стопанинът на куче без паспорт.

По чл. 133, ал. 1, точка 1 на Закона за управление на отпадъците ще бъде наказано физическо лице за изхвърляне на ненужните отпадъци от дейността на бетоновоз, с които е замърсена околната среда.

Принудително преместените МПС от специалния автомобил – репатратор, са 18. Таксуваните на място МПС също от репатратора са 8 броя. На 57 автомобили пък е била приложена мярката принудително задържане с техническо средство скоба.

Да се осигури спокойствие на гражданите в Община Стара Загора – това е целта на действията, свързани с превенция и контрол върху нарушенията на текстовете на наредбите. Бюлетинът на общината, в който се отразява свършеното, стартира от 1 юли. От Община Стара Загора апелират към гражданите да подават сигнали и да съдействат за установяване на нарушителите.

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн