Все още не е събрана сумата за предаватели на двете лешоядчета, излюпени в Зоопарк Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Лешоядчето във волиерата

Лешоядчето във волиерата

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Те са нужни, за да показват движението на младите птици, когато бъдат пуснати на свобода

Белоглавото лешоядче, което тази пролет се излюпи в Зоопарк Стара Загора, продължава да се отглежда в адаптационната волиера по проект “Живот за брадатия лешояд” на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Природен парк “Сините камъни”. По думите на екипа на проекта, то се чувства прекрасно в новия си дом и се социализира отлично, дори си е намерило и нови приятели сред останалите лешояди там.

Припомняме, че беше открита дарителска сметка за закупуването на предаватели, с които то, и другото излюпено в Зоопарк Стара Загора лешоядче, което съвсем скоро също ще поеме към свободата, да бъде маркирано, преди да бъде освободено - https://www.starazagora.bg/bg/novini/zapochva-daritelska-kampaniya-za-nabirane-na-sredstva-za-prosledyavane-na-izlyupenite-v-zoopark-stara-zagora-beloglavi-leshoyadcheta.

Целта е да се съберат 8 800 лева. В тази сума са включени цените на два предавателя, консумативи и материали за поставянето им и такси за проследяване за 5 години. Банковата сметка, на която можете да правите дарение, е:

BG62 UNCR 7000 8422 2363 84.

Основание за превод: Дарение за проследяващо устройство на белоглавите лешояди.

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн