200 доброволци гасят край Стара Загора. Обстановката остава сложна, чакат се два хеликоптера

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Снимка: Емилия Благоева

Снимка: Емилия Благоева

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Към 10.30 ч. обстановката, свързана с пожара северозападно от Стара Загора, остава сложна. Частичното бедствено положение остава в сила. Работи се денонощно.

Посоката на пожара е към село Пряпорец, като горят короните на дърветата, което изключително много затруднява гасенето. На място са всички свободни екипи на пожарната. Мини Марица-изток и ТЕЦ “Марица изток 2″ подпомагат с хора и техника.

Към този момент в района горят 6 активни огнища. Няма пострадали хора, изгоряла е една къща. В гасенето се включиха военни, служители от Държавното горско стопанство и близо 200 доброволци.

За координация на работата между отделните екипи на място работят комисар Стоян Колев, областният управител Методи Марков и кметът Живко Тодоров с неговия екип. Очакват се два хеликоптера, които да се включат в гасенето по разпореждане на министъра на вътрешните работи, сподели областният управител.

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн