Община Стара Загора засилва контрола за ред и безопасност

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Zasileni proverkiВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Община Стара Загора засилва мерките за ред и безопасност на територията на града. През изминалата седмица са наложени 19 санкции с Акт за установяване на административно нарушение, като основен фокус е поставен върху употребата на алкохол на обществено място.

8 граждани са санкционирани по чл. 7а от Наредбата за Обществения ред в община Стара Загора, забраняваща употребата на алкохол на открито в паркове, градини, междублокови пространства и други места.

Съвместната работа между Общината и органите на реда – Звено „Инспекторат“, група „Общинска полиция“, Първо и Второ районно управление на МВР в Стара Загора, както и специалисти „Обществен ред и сигурност“, е в основата на засилените проверки. Целта е да се осигури по-спокойна и безопасна среда за жителите и гостите на града, с акцент върху пътната безопасност.

Освен 19-те акта, са издадени и 344 глоби с фиш на стойност 20 лв. 23 автомобила са принудително преместени от репатратор, а 16 са таксувани на място. 82 МПС са принудително задържани с техническо средство (скоба).

Наред с глобите е извършено и принудително преместване на незаконно разположени преместваеми обекти.

Община Стара Загора е решена да продължи с активната си работа за гарантиране на реда и безопасността на гражданите. Призовават се всички жители да спазват действащите наредби и да съдействат за поддържането на чиста и приветлива градска среда.

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн