Сряда, 10 юли: събарят 36 незаконни постройки, строени на общинска земя край река Бедечка

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Архивна снимка: точно преди 10 години Общината премахна 55 незаконни къщи в кв. "Лозенец"

Архивна снимка: точно преди 10 години, през юли 2014, Общината премахна 55 незаконни къщи в кв. “Лозенец”

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Административният съд е отхвърлил жалбите на част от собствениците и се е произнесъл в полза на Община Стара Загора

36 незаконни къщи, построени в района на поречието на река Бедечка, ще бъдат премахнати утре, 10 юли 2024 г., сутринта. Това оповести Ангел Стоманярски, главен експерт в Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ в Община Стара Загора.

Това са полумасивни къщи, някои от тях са селскостопански постройки, а други са обитаеми, намират се в близост до фирма „Пресков“, уточни г-н Стоманярски. Всички сгради са незаконни, построени на общинско място в поречието на реката. Пълният цикъл на процедурата е извършен така, както изисква законът. Първо са констативните актове, след което са издадени заповеди за премахване на къщите от страна на собствениците им. След като заповедите не са изпълнени в законовия срок, ще се пристъпи към принудителното разрушаване на къщите.

18 от ползвателите на тези незаконни постройки са подали жалби пред Административния съд, който е потвърдил заповедите в полза на Община Стара Загора. След което законът указва да се пристъпи към принудително демонтиране.

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн