Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Старите сгради разказватВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Тази събота и неделя (13 и 14 юли) жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето, включвайки се в завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“. Безплатният градски тур е част от инициативата на ТИЦ „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“, която се провежда за четвърта поредна година. Началото е от 10:00 часа, а продължителността е около час.

По време на обиколката участниците ще имат възможността да се запознаят с историята на някои от емблематичните сгради на града и да се докоснат до всекидневието на хората, живели през 20-те и 30-те години на миналия век.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център, под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“, се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Желаещите могат да се запишат на място в ТИЦ, на тел. 042 62 70 98 или във формата https://forms.gle/jn2HzJkwv8CwWMN3A .

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн