В РАО „Тракия“ обсъждат новата методика за такса смет

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Г-жа Павлина Делчева (в средата на снимката) представлява  местната изпълнителна власт на форума в Поморие

Г-жа Павлина Делчева (в средата на снимката) представлява местната изпълнителна власт на форума в Поморие

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Зам.-кметът Павлина Делчева участва в годишния форум, акцент е била и колаборацията с южните ни съседки в сферите на туризма и културата

Зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина Делчева участва в годишната конференция на РАО „Тракия“, която се проведе на 8 и 9 юли в Поморие. Представителите на местната власт са дискутирали актуални теми от дневния ред на общините.

Сред акцентите в обсъжданията е била темата за наближаващия срок за определяне на такса смет по новата методика според количеството изхвърлени отпадъци. Вниманието на управниците е било заострено върху търсенето на механизъм за разширена отговорност от производителя – с презумпцията, че който произвежда опаковката е замърсителят и такса смет не трябва да се плаща единствено от крайния потребител.

Разисквани са още добри практики и перспективи за сътрудничество с партньорски организации от Гърция и Турция – за колаборация в сферата на туризма, икономиката и културата, както и за партньорство в сферата на водния сектор.

С идеи за бъдещи съвместни инициативи във форума е участвал и д-р Георги Барбаров, председател на Българската община в молдовския град Кишинев. Това е обществена организация на нашата диаспора в страната. Нейната дейност е културно-просветна и насочена към съхранение и популяризиране на българското самосъзнание, език и обичаи сред младите в Молдова.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн