Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“ този уикенд в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>

*
ПлакатВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Организатори са Туристическият информационен център в Стара Загора и Регионалният исторически музей

На 6 юли, събота, от 9.30 часа ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“.

Разказът на Мария Камишева, уредник „Антична археология“ в РИМ – Стара Загора, ще върне назад във времето на прехода между Класическата римска епоха и Късната античност. Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна и с важните промени, които настъпват в живота на хората от IV до VI в.

Сборен пункт: Регионален исторически музей.

Желаещите да се запишат могат да позвънят на телефон: 042 62 70 98, да отидат на място в Туристическия информационен център (бул.“Руски“ № 27) или да последват линка към формата за записване: https://forms.gle/LFZ8dHErXGdkhQiN9

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн