Старозагорски финалист в конкурса “Бургас и морето” 2024

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Бургас и моретоВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Песен с текст на старозагорския поет Йордан Пеев, музика Митко Динев, изпълнявана от младия талант Огнян Георгиев, е финалист в Националния конкурс за забавна песен “Бургас и морето” 2024

„Скъпи приятели, имам удоволствието да Ви представя песента “Сънят на ореха”, която е финалист на тазгодишното издание на фестивала “Бургас и морето” 2024, която е по мой текст и я изпълнява младият Огнян Георгиев! Моля, подкрепете я като гласувате за нея на сайта на фестивала “Бургас и морето – сподели днес Йордан Пеев. – Това е песен, която съживява спомени и любими хора“ – допълва поетът.

Своя глас може да дадете на https://www.burgasimoreto.org/bg/songs/vote/47

Песента може да се чуе тук >>>

Националният конкурс за забавна песен “Бургас и морето” е организиран за първи път през 1973 г. под името “Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора” от оркестър Бургас в летния театър на града. След 13 издания за кратко той престава да съществува. Възстановен е през 1996 г. с името “Бургас и морето” от група “Горещ пясък” и оттогава се провежда всяка година.

Конкурсът е наследил традициите на “Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора”, дал старт на много български композитори, автори на текстове и изпълнители, създал емблематични български забавни песни.

Днес конкурсът създава и разпространява български песни, развива творческия потенциал в областта на музикалното изкуство, подкрепя композитори, поети, изпълнители и развива българската музикална култура. Събитието се провежда всяка година през първата седмица на август под патронажа на кмета на Община Бургас.

Над 300 песни са поели своя път от сцената на Летния театър в Бургас. Принос за утвърждаването на конкурса дават с имената си автори като Константин Ташев, Атанас Косев, Митко Щерев, Найден Андреев, Тончо Русев, Ангел Заберски, Борис Карадимчев, Зорница Попова, Христо Фотев, Недялко Йорданов, Стефан Диомов и много други.

През годините председатели на журито на “Бургас и морето” са били Борис Карадимчев, Тончо Русев, Вили Казасян, Иван Кутиков и други.

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн