Първата Нощ на индустрията в Стара Загора: За да работят българите с българи и за българи

Разписание - градски транспорт >>>>
*
1 (9)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Общината ще подкрепи всички инициативи, които спомагат да задържим младите в нашия град, увери зам.-кметът Радостин Танев

Избрахме Стара Загора за мястото на първото пилотно издание на Нощта на индустрията, защото е един от най-красивите градове в България и е моят роден град; тук открихме индустриални компании, които са изключително отговорни към работниците и служителите си. Това обяви тази вечер в зала 1 на хотел „Верея“ Даниела Пеева, председател на Сдружение „Мост между поколенията“. Целта ни е младите хора да не отидат на дискотека в тази прекрасна петъчна вечер, а да посетят тези 6 компании, които гостоприемно ще отворят вратите си за тях, допълни тя.

Инициатор на събитието за популяризиране на българската индустрия сред младите хора е Сдружение „Мост между поколенията“, а активното съдействие и подкрепа се осигуряват от Община Стара Загора. „С изключителна благодарност към Община Стара Загора, които ни помогнаха с организацията, заедно с общинска фирма „Тролейбусни и автобусни превози“, които са официалният превозвач на Нощта на индустрията“, обяви Даниела Пеева.

Начало на събитието даде зам.-кметът с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ Радостин Танев, който приветства хората с добре дошли в Града на липите. „Община Стара Загора винаги ще подкрепя такива инициативи, в които намираме смисъл. И намираме смисъл поради няколко причини: във всеки един момент, в който можем да покажем на младите хора, че предприятията не са онова, което е в спомените на техните родители или на техните баби и дядовци, а напротив. В нашия град имаме много модерни, иновативни предприятия, в които си заслужава човек да работи! Когато влагаме старание за това как да спомогнем да запазим младите хора в нашия град – ние ще го подкрепим. А това събитие ще спомогне за това, наред с всички останали, които Община Стара Загора е инициирала“, изрази увереността си Радостин Танев. И целта на общината е най-вече младите да предпочетат българските производствени предприятия и българската индустрия за своето кариерно развитие.

Своята гореща причастност към инициативата изразиха още представителите на Търговско-промишлената палата в Стара Загора и на Тракийския университет.

Прекрасна е целта младите хора да бъдат кариерно ориентирани още като студенти и преди да стъпят на своето първо работно място, смята доц. Емил Славов, зам.-ректор по проектната дейност на Тракийския университет. Според него така бъдещите специалисти ще бъдат по-усърдни и взискателни към своето образование, ще узнаят авансово какво очакват работодателите от тях. А ние, преподавателите, ще допълним това, което ни липсва в учебния процес, определи доц. Емил Славов

Той настойчиво покани организаторите да осъществят следващия подобен форум на територията на Тракийския университет.

Кратки презентации на своите компании и дейност направиха представители на ръководствата на 6-те фирми домакини: „Градус“ АД, „Наталия“ АД, „МИНЕРАЛКОМЕРС“ АД, „Ате Пласт“ ООД, „М+С Хидравлик“ АД и „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД. След това участниците в Нощта на индустрията бяха разпределени в автобусите, които ги откараха до предприятията, представляващи интерес за тях.

Следващото подобно кариерно събитие ще се проведе през октомври в габровско-севлиевския регион, където 6 нови предприятия ще отворят врати, за да покажат какво се случва там, обявиха от Сдружение „Мост между поколенията“.

2 (8)3 (2)

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн