Задържаха мъж за принуда и закана за убийство в условията на домашно насилие

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_Temida 3ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство И.А., на 27 г., за това, че на 24.06.2024 г. в с. Тулово, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, е принудил 29-годишната Д.А. да претърпи нещо противно на волята й – да го придружи до дома му, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 143, ал. 3, т. 1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.А. е привлечен като обвиняем и за това, че се заканил с убийство на Д.А. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, т. 1, и т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 24.06.2024 г. в с. Тулово, общ. Мъглиж, И.А, чрез насилие и закани с убийство се е опитал да принуди пострадалата 29-годишна жена да се върне отново да живее при него.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. На 27 юни 2024 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. И.А. е бил осъждан и преди.

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн