Хиляди посетители събра най-мащабният за Стара Загора Национален BMW събор 2024

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Секретарят на Община Стгара Загора, рали шампионът Николай Диков, поздрави участниците в Националния БМВ събор

Секретарят на Община Стара Загора, рали шампионът Николай Диков, поздрави участниците в Националния БМВ събор

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ И ОЩЕ СНИМКИ С ПО-ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ >>> Това е 22-рата среща на феновете на марката, пристигащи от цялата страна в Града на липите

Отново с мащабна организация и над 10 000 посетители се даде стартът на Националния BMW събор за 2024 година на старозагорското летище. Организаторите очакват до края на деня цифрата да нарасне до над 12 000.

„От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров приветствам всички с добре дошли! Благодаря за прекрасната организация на BMW Club Bulgaria, защото да се организира подобно събитие е не само трудно, но и непосилно за много хора. Днешният ден е плод на много добре координирана работа месеци преди това, дори година, и на хора, които много добре знаят какво правят. Благодаря и на всички институции, които подадоха ръка това събитие да се случи безпрепятствено и безаварийно. Накрая най-вече благодаря на вас, посетителите, защо няма смисъл от цялата организация, ако не сте всички вие“, приветства по време на откриването секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. Той допълни, че това е най-голямото и посещавано събитие в Стара Загора и покани гостите да разгледат и посетят и другите старозагорски мероприятия през този уикенд. „Надявам се да намираме повече смисъл и черти, които да ни обединяват така, забавлявайте се и не пропускайте и останалите събития и места за разходка в града“.

Малко преди дрифт шоуто председателят на BMW Club Bulgaria Иво Войков се обърна към феновете на автомобилните спортове и на марката: „Има едно общество, на което трябва да изкажа благодарности и това сте всички вие, фенове, без вас това събитие и клубът няма да ни има. Отправям искрени благодарности и към Община Стара Загора, защото без нея не само днешният събор, а и предходните дни нямаше да бъдат възможни. Както и на всички останали институции и на нашите партньори, разбира се“.

Специални гости на 22-рия Национален BMW събор бяха любимците на публиката Torino & Pashata, които също повдигнаха адреналина. За втори път на фен срещата някой късметлия ще си тръгне от нея с чисто нов автомобил – BMW 645 с V8 двигател, който ще бъде изтеглен в 15.20 часа пред нотариус.

Съборът има и своята кауза – всеки желаещ ще може да качи пулса си, като се повози на дрифт такси, управлявано от Наско Кожухаров, а събраните средства от него ще бъдат дарени на Мони от Стара Загора и неговата борба с епилепсията и ДЦП.

Гостите могат да участват и в традиционния Shell V-Power конкурс за красота, в който компетентно жури ще оцени интериора и екстериора на записаните за участие автомобили. В края на деня ще има награждаване в различните конкурсни категории.

Цялата програма на 22-рия Национален BMW събор и подробности за препоръчителната организация на движението може да намерите тук >>>

IMG_8698 copyIMG_8509 copyIMG_8665 copyIMG_8534 copy

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн