От София до Стара Загора с коли под наем: Тайните на Подбалканския път

Форумът на античния град Августа Траяна

Форумът на античния град Августа Траяна

Пътуването от София до Стара Загора с коли под наем е не само практично, но и вълнуващо преживяване. Подбалканският път, по който ще ви отведе маршрутът, е не просто път, а истински портал към история, култура и спиращи дъха гледки.

А защо с коли под наем ли? Отговорите получаваме от Top Rent A Car:

* Избирате между нови автомобили, обслужени и поддържани
* Разнообразявате кормуването на личния си автомобил
* Избирате коли под наем за различни случаи – с повече места за пасажери или кабриолет за романтично пътуване
* Не се ангажирате с технически прегледи, застраховки и други.
* Ползвате автомобил когато имате нужда, а през останалото време нямате грижата за него

След като вече сте избрали превозното средство, нека се отправим на пътешествие в сърцето на България – от София до Стара Загора с коли под наем.

Поемаме по стария подбалкански път, по който преди построяването на магистрала Тракия се ходеше на море. Очакват ни куп скрити съкровища: от старинни манастири и автентични селца до китни планински градчета.

Пътят се вие в подножието на Стара планина и разкрива панорамни гледки, гори, поля и долини.

Ако изберете да стигнете до Стара Загора по този път, ще избегнете активния трафик по магистралата и ще си припомните удоволствието от шофирането без излишно бързане.

Ето какво може да посетите:

Хисаря и “Камилите”

Хисаря е известен с 22 минерални извора с различна температура и минерален състав. Водите им се използват за лечение на редица заболявания, включително ревматизъм, бъбречни заболявания, кожни проблеми и др. Ако имате време, насладете се на минералните басейни в града, а ако просто искате да разгледате, не пропускайте крепостта “Камилите” в центъра на града.

Крепостта Камилите е емблематична за Хисаря. Тя е южната порта на античния град Диоклецианопол, основан през 3 век от император Диоклециан. Две масивни кули, високи 13 метра, й придават характерния вид на камили, откъдето идва и името й. Крепостта е добре запазена и е отворена за посетители.

Карлово

Продължаваме с нашите коли под наем на изток от Хисаря и стигаме китното градче Карлово. Родното място на Васил Левски няма да ви разочарова не само с историческите си забележителност и възрожденски къщи, но и с вкусната си храна и красива гледка към планината.

А ако пътувате през юни, розоберът ще е в разгара си и ще се насладите на неустоимия аромат на розовото ни масло.

Стара Загора

Логичният край на нашето пътешествие с автомобили под наем е в самата Стара Загора. Градът предлага най-различни развлечения, културни и исторически забележителности.

От римските останки на Аугуста Траяна, през музеите на бирата, конния спорт и религиите до постановките на Старозагорската опера – градският живот наистина кипи.

А когато му се наситите, просто връщате взетите коли под наем в Стара Загора в офисите на Top Rent A Car и те ще се погрижат за формалностите по обслужването.

 

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн