Лятна академия в Стара Загора и Бургас събира бъдещи технологични таланти

Разписание - градски транспорт >>>>
*
AiBest_1920x1080_1ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> AIBEST разширява Tech Academy – състезание за гимназисти с екипни проекти като в бизнеса

20 юни, София. Безплатна лятна академия за ученици с технически профил от различни гимназии стартира Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Инициативата на иновативния бизнес се провежда за втора поредна година в партньорство с местната власт и с образователните институции. Tech Academy 2024 ще събере ентусиастите от горните класове през лятната ваканция в Стара Загора, а седмица по-късно и в Бургас.

Екипи от 4 до 6 гимназисти с технологична специалност ще имат възможността да работят по проект в рамките на 3 седмици. Задачата ще бъде еднаква за всички. Идеята е учениците да разработват и реализират идеите си, следвайки процесите в бизнеса. Това ще се случва под напътствията и надзора на ментори, опитни мениджъри в компании, членове на AIBEST.

“Tech Academy ще даде на учениците ноу-хау за процесите при разработване на истински бизнес проект. Години преди реалното навлизане в професионална среда, те ще имат възможност да участват в екип, да изпробват познанията и креативността си, да се конкурират със свои връстници. Това ще бъде изключително полезно за тях – както по отношение на моментното им образование, така в развитието на умения, които ще им помогнат да се реализират в бъдеще”, коментира председателят на УС на AIBEST Илия Кръстев.

„Това е събитие за младежи с конкурентен и състезателен дух. Такива, които искат да спечелят, но и такива, които искат да бъдат забелязани както от академичната, така и от бизнес средата. Tech Academy е подготовка за практическата част от професионалния живот, но най-вече учи на това, как се работи в екип и как различните личности и характери да намерят най-добрия път един към друг, за да стигнат до позитивен резултат“, разказа Надежда Жекова, мениджър на проекти в отдел „Киберсигурност“ на компанията Digitall и един от менторите на екип финалист на миналогодишното издание на Академията.

Проектите ще бъдат оценявани от компетентно жури, състоящо се от представители на водещи международни и български компании в IT и аутсорсинг сектора и партньорите на инициативата от местната власт и Регионалните управление на образованието в съответния град.

Tech Academy се открива първо в Стара Загора на 1 юли, където финалът е насрочен за 22 юли, и се организира съвместно с Infragistics и Scalefocus. В Бургас академията започва на 8 юли и приключва с церемония по награждаване на 26 юли, а съорганизатор е SoftServe. През есента издание на инициативата ще има и в Правец, съобщават още от AIBEST.

Академията се провежда за втора поредна година и поради интереса от технологичните училища досега, през 2024 г. разширява обхвата си. Освен интересно и полезно обучение за учениците по време на лятната ваканция, инициативата е поредният принос от иновативния бизнес в полза на съвременен тип образование в България.

Още информация за Tech Academy 2024 ще намерите на https://aibest.org/tech-academy

За AIBEST

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) е независима браншова организация, чиято цел е да развива България като лидер в областта на интензивното познание за продукти, услуги и решения и като световна дестинация за образовани таланти. Асоциацията обединява компании от всички сфери на съвременната индустрия за бизнес услуги – BPO, ITO, R&D центрове или SSC (центрове за споделени услуги).

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн