Предстои ремонт на най-западната лента на бул. „Патриарх Евтимий“ в отсечка от центъра

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Снимка: Гугъл карти

Снимка: Гугъл карти

Версия за смартфони >>> Община Стара Загора установи пропуск на „ВиК“, който те ще отстранят и ще преасфалтират за своя сметка

Очаква се да започне ремонт на най-западната лента на пътното платно в тази част от бул. „Патриарх Евтимий“, която е заключена между улиците „Христо Ботев“ и „Ген. Гурко“. Това информира днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“.

Уверение, че ремонтът ще бъде стартиран и завършен във възможно най-кратки срокове са дали от държавната фирма „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД в Стара Загора. Както и че всички дейности ще бъдат изцяло за тяхна сметка.

Ремонтът се налага поради съществен пропуск от страна на водоснабдителното дружество – не са били подменени стари водопроводни отклонения към близки жилищни сгради, с времето те дават дефект и започва изпускането на вода. Проверка на Община Стара Загора установява проблема, както и чия е отговорността за него, след което е последвал разговор с ръководството на фирма „ВиК“.

Финалната договореност е за възможно най-експедитивен ремонт с поставяне на новите тръби, както и за преасфалтиране на западния край на бул. „Патриарх Евтимий“, като всичко ще бъде заплатено от държавното водоснабдително дружество.

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн