Община Стара Загора и ОДМВР с общи мерки за по-безопасна градска среда

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Николай Диков

Николай Диков

Версия за смартфони >>> Превенцията и контролът по опазването на обществения ред са първи приоритет, съгласни са и двете страни

Още по-добро взаимодействие между органите на реда и Община Стара Загора и повишаване на бдителността по отношение на пътната безопасност и опазването на обществения ред, за да се осигури възможно най-безопасната градска среда. Това беше темата на работна среща, инициирана от секретаря на Община Стара Загора Николай Диков между част от ръководството на общинска администрация и Областна дирекция на МВР в Стара Загора.

Общината бе представена и от зам.-кмета арх. Мартин Паскалев, директора на Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ Гергана Михайлова и началника на Отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Пламен Тодоров. От страна на ОДМВР – Стара Загора, участие в срещата е взел директорът старши комисар Красимир Христов.

Превенцията и контролът по опазването на обществения ред и осигуряването на спокойствието на гражданите в общината са първи приоритет за момента, съгласни са и двете страни. Споразумели са се и за подобряване на междуинституционалното взаимодействие, на контрола и мерките, които засягат обществения ред и организацията на движението. Специален акцент е поставен върху факта, че учениците вече са във ваканция, а този период създава предпоставки за занижено внимание и повече забавления.

През летния сезон се наблюдава увеличаване на хората, придвижващи се с електрически индивидуални превозни средства (електрически тротинетки). Често се наблюдава управлението им в нарушение на определените норми от законодателя, което създава предпоставки за инциденти и настъпване на произшествия, посочи Пламен Тодоров. Затова и секретарят на Общината обръща внимание на спазването на обществения ред и настоятелно търси подкрепа от органите на реда.

Лятото е и сезонът на ремонтите, строителни и битови отпадъци се захвърлят нехайно и безразборно на нерегламентирани места. Това увеличава незаконните сметища и замърсява околната среда, а за почистването им се изразходват големи суми обществени средства.

Шумни нощни гонки на мотоциклети и автомобили с форсиране на високи обороти, вандалски прояви в междублокови пространства, където се рушат детски площадки и катерушки, разлепването на рекламни афиши на забранени места са също прояви на нарушения на обществения ред, които трябва да се пресичат.

Затова съвместните действия на служителите на Община Стара Загора и ОДМВР Стара Загора ще са в посока засилване на контрола и проверките. Такъв ангажимент е поет от директора на ОДМВР старши комисар Красимир Христов.

Срещата е част от поредица работни срещи на секретаря Николай Диков с институциите, които имат териториални управления в границите на община Стара Загора.

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн