Значим интерес към Община Стара Загора на кариерния форум Bulgaria wants you

Разписание - градски транспорт >>>>
*
26Версия за смартфони >>> Презентирани са били възможностите за кариера в града ни, както и богатата история и низът от изключително интересни културни събития

Община Стара Загора за пореден път участва успешно в изданието на инициативата Bulgaria wants you – „София: Кариера и живот – защо България?“. Събитието се проведе на 14 юни 2024 г. в зала 3 на НДК в столицата, в него са се включили десетки компании от страната.

Огромният потенциал на Стара Загора е бил представен от отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“, както и от отдел „Туризъм“. Подробно презентирани са били възможностите за живот и кариера в Града на липите, както и богатата история и върволицата от изключително интересни културни събития през цялата година.

Г-жа Росица Райкова, началник на отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“, е открила събитието. Като горещ поддръжник на каузата на Стара Загора тя е изтъкнала, че в по-малките градове в България може да се живее повече от добре, както и човек да се реализира професионално. Г-жа Райкова е дала пример със себе си, тъй като е пожелала да замени столицата със Стара Загора, защото е усетила, че тя е град с възможности, усещане и бъдеще.

Интерактивният щанд на Община Стара Загора е предизвикал изключително силен интерес сред гостите на събитието, като той е станал един от най-посещаваните на форума. Всеки от желаещите да разговарят с нас посетители получи подробна и конкретна информация на въпросите си – търсещите работа събраха данни за компаниите в града ни и от какви кадри се нуждаят, а останалите узнаха много за историята и културата на града ни, поясни г-жа Райкова. Пред младите семейства Стара Загора е рекламирана с улеснения си достъп до детските градини и с чудесната си образователна инфраструктура. Те са научили още, че общината работи за привличане на повече бизнес с изграждането на индустриални зони.

1 (1)

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн