Завърна се българската група гимназисти, участници в програмата за културен и академичен обмен Youth Exchange and Study (YES) 2023-2024

Разписание - градски транспорт >>>>
*
YES 2023-24 ReturnВерсия за смартфони >>> На 14 юни 2024 г. следобед се завърнаха българските гимназисти участници в програмата за културен и академичен обмен Youth Exchange and Study (YES) 2023-2024.

19 ученици посещаваха през изминалата учебна година американско училище и живяха в приемни семейства в продължение на 10 месеца.

На 6-ти и 7-ми юли те ще споделят своя уникален опит и ще станат част от YES алумни общността.

Програма YES е реализирана от Американски съвет за международно образование и предоставя пълни стипендии на гимназисти от страни в Източна, Югоизточна Европа и Евразия, включително и България, за едногодишен престой и обучение в САЩ.

YES помага на учениците да развият трайни приятелства, да участват в дейности, които насърчават взаимното разбирателство в различните култури, придобиването на лидерски умения и осмислянето на процесите в гражданското общество.

В същото време учениците от програма YES помагат на американските си съученици да обогатят познанията си за други страни и култури.

До момента в програмата са участвали 126 български ученици.

Ако сте в 9-ти или 10-ти клас, можете да кандидатствате за пълна стипендия за ученически обмен в САЩ за следващата учебна година.

Системата за кандидатстване отваря на 1 август 2024 г., а крайният срок за подаване на апликациите е 25 октомври 2024 г.

А дотогава можете да попълните предварителната регистрация тук: https://ais.americancouncils.org/yes , за да получавате първи информация за програмата или да следите сайта на Американски съвет, България.

Повече за YES и споделения опит на участниците:

https://bulgaria.americancouncils.org/yes-bg

 

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн