Млади и цветни – ВС “Траяна глас” на Jazzфест 2024

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Trajana glas 3ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Ярък букет от поп парчета подариха на публиката талантите от старозагорската формация

В последната фестивална вечер на “Цветовете на джаза”, Младежката джаз сцена бе отредена за талантливите възпитаници на Вокална студиа  „Траяна глас“ към Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора. Те определят себе си като прецедент в любителските формати и показаха на публиката защо.

“Бяха невероятни, програмата бе изключително трудна, но работата е добре свършена. Поздравления за техния ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева, за която мога да кажа само, че е “заразена с траяновска дързост”, с вълнение коментира музикантът, диригент, композитор и общественик Кирил Тодоров в края на концерта на формацията феномен. Той е и дългогодишен ръководител на “Траяна глас”, превърнал я от вокално-инструментална във вокална група.

На сцената, построена на древния Античен форум “Августа Траяна”,  излязоха квинтет “Траяна глас” и последователи. Част от тях бе и репортерът на Btv Новините Станчо Станчев, завърнал се в родния град, за да пеят заедно на Jazzфест 2024.

ВС “Траяна глас” участва и в пътуващия общностен фестивал “Джаз в цялата страна”, организиран от Jazz FM радио на 15 и 16 юни в Стара Загора. Историята им ще разкажат в неделния ден от 11.00 часа в Регионална библиотека “Захарий Княжески”, чрез филм на Станчо Станчев, посветен на формацията.

Всичко за стартиращия днес в Стара Загора “Джаз в цялата страна” може да откриете на https://jazzfm.bg/novini/nad-60-dzhaz-artisti-ot-stara-zagora-izlizat-na-scenata-v-tretoto-izdanie-na-organiziranija-ot-jazz-fm-patuvasht-obshtnosten-festival-dzhaz-v-cjalata-strana.html.

Trajana glasTrajana glas 2

 

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн