Музикалното училище в Стара Загора за първи път на сцената на Jazzфест 2024

Разписание - градски транспорт >>>>
*
7886899ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Празнична година за НУМСИ „Христина Морфова“, което отбеляза и 50 години от основаването на училището през месец май с тържествен концерт

В четвъртата му вечер част от фестивала „Цветовете на джаза“ бе посветена на младите таланти, възпитаници на Националното училище за сценични и музикални изкуства “Христина Морфова” в Стара Загора. Гласовитите ученици, заедно с преподавателя по поп и джаз пеене Павел Цонев, представиха амбициозния си проект „Singing Herbie Hankock”.

„Това е един от най-проспериращите класове в нашето училище, който представя изключително трудна програма. Да пееш Herbie Hankock, който е един от много сериозните джазмени в световен мащаб, е изключително амбициозно“, коментира бившият ученик и сегашен директор на НУМСИ „Христина Морфова“ Красимир Къшев. „Щастливи сме, защото за първи път имаме самостоятелно участие в Jazzфеста, за което работихме много. Благодарим на Община Стара Загора за възможността и се надяваме да оправдаем очакванията!“, допълни той малко преди старта на концерта.

На сцената излязоха учениците от специалност поп и джаз пеене – Вероника Гочева, Виктория Добрева, Елвира Илчева, Елиза Виденова, Мария дел Кармен Мангърова, Теодора Апостолова, а на пианото бе Павел Цонев.

Тази вечер, последна за „Цветовете на джаза“, отново е посветена на младите звезди. От 19.30 часа на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“ публиката ще се наслади на концерт на Вокална студия „Траяна глас“ – квинтет и последователи. При лоши метеорологични условия концертът може да бъде отменен, като ще бъде публикувана допълнителна информация на официалния сайт на Община Стара Загора.

На 15 и 16 юни (събота и неделя) се дава стартът на “Джаз в цялата страна”, проект на Jazz FM радио, в партньорство с Община Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, НУМСИ „Христина Морфова”, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавен архив – Стара Загора, ЦПЛР и НЧ „Родина-1960”. Повече за него можете да намерите на www.jazzfm.bg.

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн