Младите хора на Стара Загора вече имат място за даване и обсъждане на своите идеи

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG_6048IMG_6043ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Уебсайтът „Твоята Стара Загора“ е активен и чака своите ентусиасти

В зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора Младежки общински съвет организира събитие, имащо за цел да се обсъдят идеите на младите хора за промяна на града пред местната власт, бизнеса и неправителствените организации. Идеята е на настоящ кмет на Млада Загора Никола Кирилов и носителя на награда „Млада Загора“ в направление „Наука и образование“ Кристиян Христакиев.

„От името на кмета на Община Стара Загора и цялата Общинска администрация искам да ви кажа колко много се гордеем с вас, Младежки общински съвет, за всички инициативи, които правите и активностите, които ние поощряваме. Младостта има много различни измерения– използвайте времето си пълноценно и така, че никога да не я губите. Бъдете граждански будни, бъдете новатори, светът се променя пред очите ни и ние трябва да го адаптираме така, че да правим живота по-добър, без да губим младежкия си човешки облик. Тези думи са в контекста на развитието на високите технологии, защото те трябва просто да ни служат, но не и да ни заместят“, обърна се към младежите в началото на срещата секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. „Казвам тези неща, защото днес имах среща с почти цялата общинска администрация, като нов секретар, и залагам изключително много на прозрачността, публичността, на новите електронни услуги и платформи, с които да комуникираме с гражданите по отношение на предложения, сигнали и всичко, което би подобрило градската среда“, допълни той.

Николай Диков препоръча на учениците да се запознаят с Наредбата за провеждане на обществени консултации от община Стара Загора и приветства – „Правете така, че да избирате повече възможности да комуникирате с вашите връстници, с гражданите на Стара Загора, да реализирате предложения, да изслушвате и да се променяте към по-добро“.

По време на събитието под надслов „Младежко поле на гражданския активизъм“ част от ентусиастите от МОС разказаха за своите идеи – за дигиталното здраве, екологията и Ескейп стая, като дори засегнаха темата за насекомите. Идеите на младежите са родени с помощта на обучението “Интегритет, развитие и успех чрез граждански активизъм”, на което домакини бяха Международен младежки център Стара Загора, водено от Станимир Стоянов.

IMG_6054Организаторите представиха онлайн платформата, на която младите ще могат да публикуват, обсъждат и гласуват своите идеи за промяна на любимата Стара Загора. Младежите показаха и вече активния уебсайт, а чрез него, на място в залата, гостите имаха възможност да дават своите гласове за чутите предложения.

Уебсайтът е по идея на Никола Кирилов, а разработката е на Кристиян Христакиев, като заедно са го нарекли „Твоята Стара Загора“.

Гости на форума бяха още Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, Златица Радева – директор на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, Станимир Стоянов – председател на Националното движение за високи постижения, който връчи и сертификати на успешно преминалите обучението, както и експерти от отдел „Образование и младежки дейности“.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Общински съвет – Стара Загора, и със съдействието на ЦПЛР – Стара Загора, съвместно с ММЦ – Стара Загора.

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн