Книжарници „Ориндж” – дарител №1 на детски книги за библиотека „Родина” в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
996546376ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Най-голямото дарение на книги за 5155,13 лв. направиха от книжарници „Ориндж” на библиотека „Родина”. С това търговската верига се превръща в дарител №1 на старозагорската читалищна библиотека за последните години.

Дарението е от изключително нови детски книжки от български и чужди автори на различни издателства и ще допълни фонда на Детския ни отдел и на филиалите ни „Августа Траяна”, „Димитър Благоев” и „Митьо Станев”. Благодарим от името на всички малки читатели, които ще разгръщат страниците и и ще се наслаждават на четенето им.

Чудесните издания пристигат съвсем навреме за откриването на традиционната лятната програма за работа с деца на библиотека „Родина”. Припомняме и, че Обществен дарителски фонд – Стара Загора за пръв път ще реализира проект, по който сме партньори, финансиран от Pepco България в рамките на програмата PEPCOlandia, изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът „Лято в Библиотеката” ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Планирани се и срещи с любими детски автори.

Проектът „Лято в Библиотеката”и ще стартира на 18 юни. Заниманията ще се провеждат вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. За повече информация и подробен график, можете да проверявате в страницата на библиотеката.

Библиотека „Родина”

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн