Обучение с играта „климатична фреска“ проведоха в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Игра 1 отбор

Игра 1 отбор

Представяне правилата на играта

Представяне правилата на играта

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Събитието с иновативен образователен подход се организира от Община Стара Загора и “Европа директно”

В конферентната зала на Международен младежки център се проведе обучение за учители от прогимназиален и гимназиален етап от град Стара Загора на тема „Заедно за климата. Климатична фреска“. По време на него те имаха възможността да участват в климатична фреска – отборна игра, която помага на участниците да открият връзката между причините и следствията, свързани с изменението на климата, да си обяснят всички геофизически и социални последици, които настъпват, като биват насърчени да потърсят възможни решения за излизане от създалата се криза.

В събитието се включиха и експертите от отдел „Образование и младежки дейности“ Здравко Димитров и Стоянка Димитрова, а разяснения по време на играта даваха представители на организацията Wind of Change – платформа, посветена на опазването на климата и околната среда.

Играта „климатична фреска“ е създадена през 2015 г. от френския професор Седрик Рингенбах, който я тества със свои студенти. Тя е базирана на изводите в докладите на IPCC и се оказва изключително интересен и иновативен инструмент, който по интерактивен начин провокира участниците да оценят особената важност на темата за климата. Играта получава името La Fresque du Climat – климатична фреска или стенопис от френски, и бързо се превръща в едно от основните средства, благодарение на които сложната наука за климата достига по разбираем начин до хиляди хора по света. Използват се игрови карти, за да се проследи причинно-следствената връзка между човешката дейност и измененията на климата.

Обща снимка

Обща снимка

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн