Николай Диков: Помогнал съм – това е най-удовлетворяващата мисъл за мен

Разписание - градски транспорт >>>>
*
5632765ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Секретарят на Община Стара Загора кръводарява два пъти годишно, кръвната му група е изписана и върху автомобила, с който се е състезавал на ралита

Кръводарителската акция под надслов „Сподели силата си, дари кръв“ стартира в 9.00 часа тази сутрин в Община Стара Загора при отлична активност. Организатори на благородната инициатива са Международният младежки център и Районният център по трансфузионна хематология, а поводът е утрешният Световен ден на безвъзмездния кръводарител 14 юни.

Сред първите желаещи да се включат бе секретарят на общинска администрация Николай Диков. „Кръводаряването за мен е вътрешна потребност поради желанието ми да допринеса за оздравяването на някого, който има нужда. Освен, че след всяко кръводаряване се чувствам много добре физически, се радвам и на удовлетворяващата мисъл, че съм помогнал, а на мен не ми е дотежало по никакъв начин!“, изтъкна пред медиите Николай Диков. Секретарят на администрацията е дългогодишен кръводарител, обикновено се отзовава два пъти годишно, а и се е случвало да реагира светкавично при необходимост.

Той не е от най-редките кръвни групи – „В“ положителна, но пък е повече от необходимо от всеки вид да има наличност в банките. Секретарят на Община Стара Загора специално уточни, че това не е поверителна информация, защото кръвната група е била изписана и върху костюма му, и върху състезателния автомобил, който е управлявал на ралита. Целта е ако се случи инцидент и пилотът изпадне в безсъзнание, то лекарските екипи да реагират адекватно и без да могат да комуникират с него.

Нека повече хора да кръводаряват, за да няма рядка кръвна група в България, апелира категорично Николай Диков.

Очаква се в по-късен час днес в кръводарителската акция да участва и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн