Четвъртокласниците от НУ „Димитър Благоев“, завършиха успешно „Детско полицейско управление“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
IMG_8097 copyIMG_8119 copyВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На официална церемония днес четвъртокласниците от Начално училище „Димитър Благоев“ получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“. Учениците преминаха през двугодишен курс, на който придобиха различни знания и умения благодарение на Първо РУ – Стара Загора, РД ПЗБН – Стара Загора, Регионалната здравна инспекция, Районния съд и Районната прокуратура.

Директорът на дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ на Община Стара Загора Делян Иванов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Пламен Тодоров бяха гости на най-малките служители на реда. Домакин на събитието днес бе гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ – Стара Загора.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров ви поздравявам за успешно приключилото обучение – каза в поздрава към децата Делян Иванов. – Вярвам, че знанията и уменията, които сте придобили, ще ви бъдат от полза в бъдеще.“

По време на двугодишното си обучение учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на органите на реда, да получат знания и умения за оказване на първа помощ, безопасно управление на велосипед и тротинетка, както и как да бъдат отговорни към себе си и съучениците си. Участвали са и в инсценирано дело, както и в тематични занимания в старозагорският съд и прокуратурата.

Програмата се осъществява в партньорство с Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

IMG_8080 copyIMG_8124 copy

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн