Стартира подаването на творби за XI Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Николай Лилиев

Николай Лилиев

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> От 1 юли 2024 г. започва подаването на творби, които да участват в Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“. Целта му е да подпомага и популяризира поетичното творчество на автори над 18 години. Съревнованието на майсторите на перото се организира от Община Стара Загора, Дружество на писателите – Стара Загора, Фондация „Космос – Димитър Брацов” и Регионална библиотека „Захарий Княжески”. То се провежда всяка година с подкрепата на Народно читалище „Николай Лилиев“-2005” – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов-1988” – Стара Загора. В състава на конкурсното жури влизат утвърдени имена от съвременния литературен живот. Медийни партньори на конкурса са списание „Птици в нощта” и вестник „Литературен глас”.

Условия за участие:

Конкурсът е анонимен, на свободна тема. Възраст на участниците: автори, навършили 18 години. Участие могат да вземат автори с творби, непубликувани под каквато и да е форма към крайната дата на кандидатстване. Всеки автор изпраща имейл, съдържащ до 3 (три) поетични произведения на електронен адрес: n-liliev@abv.bg, в срок до 11 септември 2024 г.

Писмата (имейлите) трябва да съдържат заглавие, относно „За конкурса” и два прикачени файла: единият – с трите стихотворения заедно, другият – с личните данни на участника (три имена, дата, месец и година на раждане, пощенски адрес, телефон). Предоставените лични данни служат само за целите на конкурса, за идентифициране и награждаване на победителите.

В конкурса не могат да участват членове на конкурсното жури, организатори на конкурса и носители на първа награда от предишните издания.

Отчитането на резултатите е на 2 октомври. Церемонията по награждаването е част от Есенните литературни дни Стара Загора 2024 г. Изпращайки творбите си, авторите се съгласяват имената и творбите им да бъдат публикувани в социалните мрежи, в печатни и електронни медии в публикации, свързани с конкурса.

Наградите са парични.

Първа награда – Награда на Кмета на Община Стара Загора.

Втора награда – Награда на Фондация „Космос – Димитър Брацов”.

Трета награда – Народно читалище „Николай Лилиев-2005”.

По преценка на журито се връчват и поощрения от Дружество на писателите – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов-1988”. Всички лауреати от конкурса получават Почетна грамота.

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн