Вотът: Проблеми с машините и необичайно късно предаване на изборните книжа

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Делян Иванов

Делян Иванов

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Цялата изборна документация вече е в Община Стара Загора, запечатана и съхранена по всички изисквания

Чак в 15.42 часа днес, 10 юни, представителите на последната изборна секция дойдоха в Община Стара Загора, за да предадат изборните си книжа. Това съобщи директорът на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ Делян Иванов. „В сравнение с предходните седем избора, примерно, толкова късно секционна комисия не е предавала! И причината можем само да предполагаме каква е: секциите много се забавиха при оформянето на изборните протоколи“, изтъкна г-н Иванов.

Той не се нае да формулира категорично поради каква причина е станало забавянето, като допусна, че може и финансовият стимул за верен протокол да е забавил членовете на СИК-овете.

Докъм 3 часа тази сутрин своите изборни книжа са били предали едва 100 секции, което също е необичайно малко.

Имаше много проблеми с машинното гласуване, нехарактерни досега, машините постоянно излизаха от употреба поради някакви дефекти от различно естество и постоянно бяха възстановявани, оповести още Делян Иванов. Гласуването с машина не е било прекратявано.

Изборните книжа вече са в Община Стара Загора, на определено със заповед на кмета Живко Тодоров място. Те вече са запечатани и съхранени по всички изисквания.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн