“Възраждане” с въпроси по решение на ОбС за терен до болница “Тракия”

Разписание - градски транспорт >>>>
*
56674789689ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> На извънредното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, проведено на 6 юни, четвъртък, с 38 гласа “За” от 43-ма гласували терен от 2.3 дка край болница “Тракия Парк” с отпаднала необходимост е решено да бъде обявен от публична в частна общинска собственост. Останалите 5 гласа “Против” са дошли от групата на “Възраждане”.

Днес представители на групата, заедно с кандидата за народен представител и за евродепутат от партията Даниел Проданов, изложиха пред медиите въпросите си, мотивирали отрицателния им вот. Единият от тях е кое е наложило и законосъобразно ли е бързото повторно гласуване на точката, след като преди броени дни, на редовното заседание на ОбС, тя е събрала 32 от нужните за одобрението й 34 гласа. Според закона повторно разглеждане на едно и също предложение се допуска най-рано след 6 месеца, а при промяна на обстоятелствата – и по-рано. (Справката, която направихме, показа, че на извънредното заседание точката, визираща въпросния терен, не е била повторение на отхвърлената преди, а е предложена с друго съдържание, като от проекторешението са отпаднали три съществени пункта и е останала само промяната на вида собственост. Това прави разглеждането й напълно законосъобразно – бел.ред.)

Втора бележка на съветниците от “Възраждане” е, че заседанието се е провело в друга зала, която не е оборудвана с обичайната система за гласуване. Причината за това, по наша информация, се оказа ангажирането тези дни на традиционната заседателна зала на Общинския съвет “П. Р. Славейков” за съхранение на изборните книжа за вота в неделя.

Каква е причината да се бърза с приемането на точката само дни преди изборите, питат още от “Възраждане”. Известно е, че болница “Тракия” предвижда към съществуващия корпус да се изгради ново отделение – онкологично. (За бързането питаме и ние. Възможно е собствениците на болницата да се опасяват, че след изборите, ако не се състави ново правителство в разумен срок, реализирането на бизнес намеренията им може да бъде забавено или дори отложено за неопределено дълго време – бел. ред.)

Повдигнатите от “Възраждане” въпроси около евентуалното създаване на ново онкологично отделение в Стара Загора са интересни за обществеността, още повече че в случая се преплитат публични, общински и частни интереси. Така че ще продължим да го следим и в бъдеще.

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн