Започва основен ремонт на пистата на тренировъчното игрище зад стадион “Берое”

Разписание - градски транспорт >>>>
*
20240606_134735062ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Второто тренировъчно игрище от спортния комплекс “Берое” ще има единствена по рода си у нас комбинирана лекоатлетическа писта с шамот и синтетика

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров направи този следобед първа копка на проект за основен ремонт на лекоатлетическата писта на най-близкото до МБАЛ “Тракия парк” тренировъчно игрище. Заедно с него кирките хванаха собственикът на избраната фирма-изпълнител “Арете строй” ЕООД арх. Пламен Трифонов и Емилия Драгиева, зам.-председател на Спортния клуб по лека атлетика “Берое”.

Преди това водосвет за здраве и успех отлужи Негово Високопреподобие архимандрит Богослов в съслужение със свещеници от Старозагорската епархия.

Проектът е на обща стойност 1 348 914 лв. Финансовото подпомагане по програмата на Министерството на младежта и спорта е 674 457 лв. На същата стойност е и съфинансирането от страна на Община Стара Загора. Ремонтните дейности трябва да приключат на 30 юни 2025 г. Строителният надзор е поверен на “Геодет” ЕООД, а авторският надзор – на Архитектурно студио “Бояна” ЕООД.

Състоянието на лекоатлетическата писта в момента не отговаря на изискванията на Международната федерация на лекоатлетическите федерации за провеждане на тренировки по лека атлетика или на професионални състезания – тя е бетонна, покрита на места с дребен чакъл, който се е разнесъл с времето.

В словото си кметът поздрави екипа на Общината, работил за осъществяването на проекта, както и Общинския съвет, подкрепил обновявянето на пистата. Живко Тодоров благодари на Емилия Драгиева, която през годините съживи традициите в леката атлетика в Стара Загора и създаде много шампиони след упорита работа с младите спортни надежди под липите. Новата писта ще разшири възможностите те да тренират пълноценно. “По идея на Атанас Димитров от спортното направление на Общината ще се оправи и теренът на игрището, който също не е в най-добро състояние. Седалките на трибуната също ще бъдат подменени, както и оградите, за да стане едно наистина хубаво спортно съоръжение, което да се ползва от старозагорци. Пожелавам успех на всички, най-вече на клуба по лека атлетика” – каза Живко Тодоров.

Подробности за проекта сподели и арх. Пламен Трифонов. Коридорите за тренировки ще са 6 на брой. Първите три ще са покрити с шамот (червена настилка) с поливна система за оросяването му. Външните писти 4-та, 5-та и 6-та ще са със синтетично покритие, сертифицирано от Международната федерация по лека атлетика. Ще се изгради зона за тласкане на гюлле, както и двоен пясъчник за дълъг и троен скок.

Първата копка беше направена в присъствието на зам.-кметовете Мартин Паскалев (ресор “Устройство на територията, строителство и безопасност на движението) и Надежда Чакърова (ресор “Образование и младежки дейности”), секретаря на Община Стара Загора Николай Диков, председателя на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Красимира Чахова, директора на дирекция “Правни дейности, обществен ред и административно обслужване” Делян Иванов, ръководителя на звено “Инвеститорски контрол” Добромир Дерменджиев, началника на отдел “Спортни дейности” Петко Крумов, треньори и състезатели от СКЛА “Берое”, представители на медии и фирми, граждани.

Първата копка по обновяване на пистата и игрището

Първата копка по обновяване на пистата и игрището

Арх. Пламен Трифонов

Арх. Пламен Трифонов

20240606_13402020240606_135343

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн