Голям успех на студенти от Тракийския университет

Разписание - градски транспорт >>>>
*
445924655_977671813661718_2821836797115658500_n24542542ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Студенти и докторанти на Тракийския университет спечелиха най-много награди във Втория Национален конкурс “Фермерството и младите хора”, обявен в началото на годината от Българския фермерски съюз. И шестимата бяха отличени, съответно с 1 първа, 2 втори и 3 трети награди в голямата конкуренция на повече от 200 участници от цялата страна.

Церемонията по награждаването се проведе в София, а голямата изненада беше, че заедно с наградата на БФС всички студенти получиха подаръци и от ръководството на Университета, които им връчи лично зам.-ректорът по Учебната и информационна дейност – проф. Нели Грозева – книгата на проф. Димитър Динев “Началото” и ръчно рисувани копринени шалове от Мария Колева, студентка във Факултет “Техника и технологии” в Ямбол. Радостта на наградените бе споделена и от двама декани, на АФ и на СФ, съответно проф. Диян Георгиев и доц. Николай Пенев.

Първото място бе спечелено от Ивана-Антония Гайдарова от ВМФ, двете втори отидоха съответно при Йова Николова, специалност “Аграрно инженерство” и Ванеса Василева, която изучава “Екология и опазване на околната среда”. Третите награди бяха връчени на Даниела Дамянова, студентка в 4 курс, задочно обучение по специалността “Местни финанси” на СФ, на вече ветеринарния лекар д-р Мирела Казакова, която дойде на церемонията от Габрово и на докторант Зорница Жеркова от Аграрния Факултет.

Председателят на БФС Георги Стоянов покани отличените студентки да станат част от екипа за идеи, които да съдействат за прилагане в практиката на най-новите технологии във фермерството, за да стане то привлекателно за младите хора.

В поредица от публикации ще ви запознаем с всяка една от участничките в конкурса и с техните отличени разработки.

Стоянка Цачева

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн