8 художници се събират в Стара Загора за 28-ия Международен пленер по живопис „Дружба“

PalitraВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>>  В продължение на една седмица те ще рисуват магията на Града на липите

 

На 7 юни започва 28-ият Международен пленер по живопис „Дружба“, традиционно организиран от Община Стара Загора и Представителството на Съюза на българските художници в града. 8 художници си дават среща – Гергана Табакова, Пенка Минчева, Ганчо Ганчев-Гана, Райчо Чакъров, Слави Тенев, Клара Хорис, Сузане Хуземан и Чаъръ Сарай.

 

Те ще бъдат представени на пресконференция на 10 юни 2024 г. от 15.00 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“.

 

Международният пленер „Дружба“ датира от 1980 година. Провежда се в Стара Загора – град с дългогодишни традиции в областта на изобразителното изкуство, дал на българската култура имена от най–голяма величина в тази област. Основната му идея е да бъде място за творческа среща на старозагорските художници с колеги от страната и чужбина. Този празник на изобразителното изкуство се вписва органично в културната политика на Община Стара Загора, насочена към диалог и партниране с различните творчески организации на нейна територия.

 

 

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн