Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа 41-годишна жена за извършен палеж в апартамент в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*
OganВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече днес като обвиняема В.Д., на 41 г., за това, че на 04.06.2024 г. в Стара Загора запалила сграда на значителна стойност – апартамент, като пожарът е представлявал опасност за живота на 38-годишен мъж и жена на 31 г., които се намирали в жилището, и е имало опасност да се разпростре върху други имоти – престъпление по чл.330, ал. 2, т.1 и 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че пожарът е възникнал, след като В.Д. заляла със запалителна течност входната врата на жилището. В него се намирали две лица – мъж на 38 г., и жена на 31 г. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи. При пожара е пострадала 31-годишната жена, която е с обгаряния по крайниците.

Обвиняемата В.Д. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. Действията по разследването продължават.

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн