На 4 юни протест затваря международен път за неопределено време

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*

Мястото на блокадата. Снимка: Гугъл карти

Мястото на блокадата. Снимка: Гугъл карти

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Д-р инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет „Обручище завинаги” – с. Обручище, изпрати до медиите следното съобщение:

С настоящото Ви уведомявам, че представлявания от мен ИК “Обручище завинаги” организира протестни действия с ограничаване движението на пътя за неопределено време.

Начало на протеста: 06.00 часа на 04.06.2024 г.

Протестните действия ще обхванат следния пътен участък:

* гр. Гълъбово до Брикел кръговото кръстовище, южно от кръстовището, със затваряне на пътната връзка, представляваща началото на пътя за ремонт;

* Края на посочения участък – бензиностанция в началото на с. Мъдрец;

* Вътрешен общински път между рудник „Трояново-1″ и рудник „Трояново-3″.

Протестът е във връзка с обещаният от АПИ основен ремонт на 15,7 км от път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – п.к. Обручище (Раднево – Гълъбово), който трябваше да започне през първото тримесечие на 2024 г.

Цел на протестните действия: Започване ремонта на републикански път ІІІ-5504 Искрица – Медникарово – Обручище (ПІ-554), който е в ужасно състояние, с изровени дупки из цялото платно и компрометирани мостови съоръжения. Всеки ден по този път се пътува към рудник “Трояново 3″, към ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3″, завод КНАУФ с. Медникарово и други частни фирми. Над 1000 автомобила, около 30 автобуса с хиляди работници и граждани пътуват по посочения маршрут. Товарният трафик от посочените предприятия също е много голям.

За да не се създават неприятни и фатални ситуации, предприемаме описаните действия от наша страна, подкрепени от населението на селата по поречието на река Соколица.

Надяваме се, че след нашите протестни действия ще бъдат предприети незабавни мерки по започване на неотложен ремонт на посоченото място.

Заявяваме, че протестът няма нищо общо с насрочените парламентарни и европейски избори и на 09.06.2024 г., но ако и този път не се вземат мерки, ще призовем гражданите на Общината да осмислят участието си в парламентарния и европейския вот.

Настоящото подаваме с оглед разпоредбата на чл.8, ал. 1 от закона за събранията, митингите и манифестациите в регламентираните срокове.

С уважение:
Инж. Т. КАЙРЯКОВ

Карта на участъка Брикел - с. Мъдрец

Карта на участъка Брикел – с. Мъдрец

enl

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн